Calitatea-Produselor-Lenovo
















Producator:  Lenovo













  • Lenovo IdeaPad Z570Am
  • Varianta cu procesor i5 a laptopului Lenovo Lenovo IdeaPad Z570Am este un laptop suficient de bun pentru a-l putea recomanda si gamerilor. Are un procesor bun, memorie suficienta, placa video dedicata si capacitate mare a hard-diskului.












    Designul lui Lenovo IdeaPad Z570Am e foarte reusit, avand carcasa neagra si partea cu tastatura este neagra. Tastatura este dispusa foarte elegant, tastele sunt mari iar ca un plus de design caracterele sunt desenate inclinat, ceea ce da o nota foarte moderna acestui laptop. Nu este nici foarte mare, s-a economisit bine spatiul iar greutatea cu tot cu baterie este relativ medie, de 2.6 kilograme.








     Displayul este de tip VibrantView, ceea ce face ca in casa sa se vada foarte bine culorile, dar cum e glossy face ca in afara, in soare puternic sa ai nevoie sa dai luminozitatea la maxim pentru a putea lucra pe laptop. Chiar daca arata mult mai bine aceste ecrane cu VibrantView, le prefer pe cele mate. Acum depinde de o analiza, daca veti folosi acest laptop mai mult afara sau in casa/birou/etc. Ca si diagonala are 15.6 inch si are o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, cea mai des intalnita pe laptopuri.




    Procesorul este de tip Intel Core i5, noua generatie Intel Sandy Bridge construita pe o tehnologie de 32 nanometri. Modelul 2410M are o frecventa de 2,3 Ghz si are un cache de 3MB, peste media obisnuita a laptopurilor din aceasta gama de pret.


    Capacitatea memoriei RAM este de 4 Gb de tip DDR3 si ruleaza la o frecventa de 1333 Mhz. Cum laptopul are un singur slot ocupat din cele 2, se poate face foarte usor un upgrade chiar si la 8 Gb, dar in acest caz neaparat recomand ca pe laptop sa puneti un Windows 7 pe 64 biti, ca altfel nu recunoaste sistemul de operare mai mult de 4 Gb RAM.

    Placa video la Lenovo Ideapad Z570A cu i5 este, cum spuneam mai sus, dedicata de tip NVidia GT520 M de 1024 Mb, ceea ce face ca acest laptop sa poata rula practic toate jocurile existente de pe piata. Avand in vedere pretul de aproximativ 2500 lei al acestui laptop, pot spune ca este o alegere destul de buna pentru gameri.

    De asemenea prin hard diskul de 750 Gb, ofera foarte mult spatiu pentru stocarea de filme, jocuri sau alte date care ocupa mult. La 750 Gb putina lume ar avea nevoie de un hard-disk extern, deci prin acest Z570A economisesti un eventual gadget in plus.




     Un plus foarte mare la acest laptop este si bateria Li-Ion care pe cele 6 celule poate oferi o autonomie de aproximativ 5 ore, poate mai putin in jocuri si mai mult in cazul in care rulati gen o singura aplicatie care nu este mare consumatoare de resurse.


     Pe partea multimedia si conectivitate,laptopul are unitate optica de tip DVD-RW care scrie si citeste atat dvd-uri cat si CD-uri, cititor de carduri si un sistem audio de boxe stereo destul de puternice pt un laptop, de 2W fiecare, cu tehnologie SRS Premium Sound. In plus, pentru cei care vorbesc mult pe messengere si au nevoie si de un webcam acest Lenovo IdeaPad are integrat direct pe el o camera web foarte eficienta, de 2 MP.



    Ca si porturi, are conectivitate video atat VGA cat si HDMI, pentru redarea filmelor HD pe un monitor mai mare. Ca si porturi USB, are 3 porturi de tip 2.0 si o iesire ESATA. Din pacate nu are USB 3.0…dar poate inca nu e momentul, de vreme ce putine gadgeturi au iesire usb 3.0

    Niciun comentariu: